Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Trifle met bosvruchten

Trifle met bosvruchten

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Doe de diepgevroren bosvruchten in een kom met het sinaasappelsap en 2 eetl. vloeibare honing. Schep voorzichtig door elkaar. Laat ontdooien.

Bereiding:

  1. Neem 4 hoge en vrij brede fluitglazen. Verkruimel in elk glas 3 maderakoekjes.

  2. Verdeel er gelijke porties bosvruchten met het vrijgekomen sap over.

  3. Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de Engelse room onder.

  4. Verdeel de room over de 4 glazen en zet koel weg.

Afwerking

  1. Versier net voor het opdienen met wat geraspte chocolade.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.