Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Broodpudding (=bodding)

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Hak de hazelnoten grof.

Bereiding:

  1. Verkruimel het brood en de speculaas en meng in een kom met de rozijnen en de hazelnoten.

  2. Voeg de suiker en het puddingpoeder toe. Schenk de melk en de rum erover en laat 15 min. weken.

  3. Kneed met de vingers tot een glad geheel. Voeg de eieren toe en meng goed.

  4. Beboter een bakvorm (Ø ± 20 cm) en doe het deeg erin.

  5. Zet de bakvorm in een grotere ovenschaal met water (au bain-marie) en schuif zo in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 min. bakken.

  6. Controleer met een mes of de broodpudding gaar is: het mes moet er zo goed als droog uitkomen.

  7. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Haal de broodpudding dan uit de bakvorm.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.