Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Quiche met gerookte zalm en courgette

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

    • Snij de zalm in fijne reepjes.
    • Snij met een dunschiller 4 lange repen (± 3 cm breed) van de courgette en snij ze in de lengte in 2. Snij de rest van de courgette in blokjes van ± 1 cm.

Bereiding:

  1. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er een aantal keer in met een vork.

  2. Leg de diepgevroren groentereepjes, de courgetteblokjes en de zalmreepjes op het bladerdeeg. Verdeel er de courgettereepjes in stervorm over.

  3. Klop de eieren met de room los en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de mozzarella erdoor en giet gelijkmatig over de groenten.

  4. Zet de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 45 à 55 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen.

Afwerking:

  1. Laat de quiche 5 à 10 min. rusten voor u ze uit de vorm haalt. Serveer warm of lauw.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.