Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Biefstuk met pepersaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de geklaarde boter in een braadpan en bak de biefstukken zoals je ze graag hebt: saignant (dus amper gebakken), à point (nog rozig van binnen) of bien cuit (net doorbakken). Kruid ze met zwarte peper uit de molen en zout.

  2. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Schenk de cognac in de braadpan. Flambeer. Blus met de room. Laat 1 minuut inkoken.

  3. Doe er de uitgelekte peperbessen bij. Laat even doorwarmen en kruid ook de saus eventueel bij met peper en zout.

De Afwerking

  1. Serveer met (handgesneden) frieten.

Tip:

    • Haal de biefstuk op tijd uit de koelkast, zeker als je van een dikke, niet doorbakken biefstuk houdt! Een saignant is immers in 2 minuten (aan elke kant) gebakken, en in die tijd is het vlees niet door en door warm.
    • Geklaarde boter is boerenboter of melkerijboter die je op een zacht vuur laat smelten, eventjes aan de kant zet (tot de gestolde eiwitten gezonken zijn) en dan voorzichtig – bij voorkeur door een zeefje - in de pan schenkt.
Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.