Lamsfilet in een Provençaals korstje

Lamsfilet in een Provençaals korstje

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

 1. - Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien. - Pers het teentje knoflook. - Rits de tijmblaadjes van de takjes tot u ongeveer 2 eetl. hebt. Meng met de rozemarijn. - Hou 1 koffiel. van het kruidenmengsel opzij. Meng de rest met het geperste knoflookteentje en de verse geitenkaas. Kruid lichtjes met peper en zout.

Bereiding

 1. Enkele uren vooraf:

  Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de lamsfilets goudbruin aan beide kanten.

 2. Haal de lamsfilets uit de pan en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Strijk de bovenkant in met vloeibare honing en bestrooi met 1 koffiel. van het kruidenmengsel.

 3. Verdeel de geitenkaas met kruiden over de lamsfilets. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet koel weg.

 4. Op het moment zelf:

  Leg de krielaardappelen met schil in een grote ovenschotel en verdeel er 3 eetl. olijfolie over. Zet de schotel 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Schep de aardappelen na 15 min. om.

 5. Verdeel de minitrostomaten in 4 trosjes en leg in een ovenschotel. Kruid met zeezout en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

 6. Schuif de schotel met vlees en de schotel met tomaten in de oven bij de krielaardappelen tijdens de laatste 8 à 10 min. van de baktijd.

Afwerking

 1. Kruid de krielaardappelen vlak voor het opdienen met zeezout van de molen. Serveer met een trosje mini-tomaten en een lamsfilet. Geef er een gemengde salade (bv. mesclun), gestoofde venkel of courgettes bij.

Noot

Wijnsuggestie:

Château Lalande Cru Bourgeois A.C

of

Saint-Julien Domaine de la Font du Roi A.C. Châteauneuf-du-Pape

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *