Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Staartvismootjes in ’t groen met gegratineerde tomaatjes

Ingrediënten :

Voor de Gegratineerde Tomaatjes

Bereiding :

Voorbereiding

 1. - Hak de waterkers fijn. Hou 4 takjes over voor de versiering.
  - Hak het bieslook, de tijm en de peterselie fijn en meng met het paneermeel en de olijfolie. Kruid met 1 mespunt cayennepeper, peper en zout.
  - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in 8 à 12 mootjes.

Bereiding

 1. Schik de mootjes staartvis in een ovenschotel en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout. Dek af en bak ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

 2. Snij de tomaten in 2 en garneer elke halve tomaat met het mengsel van verse kruiden en paneermeel. Schik ze in een andere ovenschotel en schuif in de oven bij de vis voor de laatste 10 min. van de baktijd.

 3. Haal de vis uit de oven. Zet indien nodig de grill even aan om de tomaten mooi te gratineren.

 4. Giet 1 dl van het kookvocht van de vis in een grote pan. Voeg de lichte room, de diepgevroren spinazie, de fijngehakte waterkers en 1/2 dl wijn toe. Laat 3 min. inkoken. Indien nodig kan u de saus binden met wat instantsausbinder.

 5. Voeg de (diepgevroren) garnalen toe aan de saus en verwarm alles even. Kruid met peper en zout.

Afwerking

 1. Schik 2 à 3 mootjes vis op een bedje van saus (met de mooie witte snijkant naar boven) en garneer elk bord met 2 halve tomaatjes en een takje waterkers. Geef er broodjes bij.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.