Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tortellini met zongedroogde paprika, pancetta en Parmezaan

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de look en ui fijn, maak een julienne van de champignons en courgette (enkel het groene deel). Stoof de groenten lichtjes aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. Kook de tortellini ‘al dente’ in gezouten water. Giet af en roer er een Italiaanse kruidenmix en een scheutje olijfolie doorheen.

  3. Meng de pasta en de groenten door elkaar en doe er zongedroogde paprika en fijne sliertjes pancetta bi

  4. Verdeel de pasta in 4 warme borden en werk af met schilfers Parmezaan en verse blaadjes basilicum.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.