Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tongrolletjes met peultjes, vanille en peterselieaardappelen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak de tongrolletjes proper en leg ze open op het aanrecht. Kruid ze met peper en zout en verdeel er de bladspinazie over. Rol ze op en steek er een tandenstoker door. Pocheer de vis in 2 dl visbouillon met daarin een fijngesneden sjalotje. Houd apart.

  2. Laat de visfumet inkoken met 4 dl room; voeg er ½ vanille-stok en een gedroogde steranijs bij. Breng op smaak

  3. Maak mooie kasteelaardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Houd ze warm.

  4. Snijd de ui en peultjes in fijne julienne en stoof ze aan in boter. Kruid voldoende en houd ze nog beetgaar (krokant). Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd die in lange reepjes. Voeg ze op het laatste moment bij de peultjes.

  5. Verwarm de kasteelaardappelen terug op in een klompje boter en voeg er peper en zout en fijngehakte peterselie aan toe

  6. Dresseer de peultjes in de lengte op een warm bord. Snijd de tongrolletjes open en leg ze, met de mooie kant naar boven, in een rij op de peultjes. Leg de aardappelen aan de ene kant en een streepje saus aan de andere kant.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.