Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tagliatelle met ham, verse kruiden en Parmezaan

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de saus. Snijdt de ham in fijne reepjes en bak die aan in een beetje olijfolie.

  2. Blus het vlees met de bouillon en de room en laat lichtjes inkoken (reduire).

  3. Maak van het tomatenvlees blokjes (concasseer) en voeg die, samen met de verse kruiden, bij de saus.

  4. Kook de pasta ‘al dente’ in gezouten water. Giet af en roer er olijfolie doorheen.

  5. Schik de pasta op een bord, overgiet met de saus en leg er enkele stukken Parmezaan op.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.