Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tonijn met gegrilde aubergines en slaatje van gemarineerde tomaten, olijven en rucola

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de aardappelen in gezouten water beetgaar en laat ze afkoelen.

  2. Mix de kikkererwten met citroensap, sesampasta, look en olijfolie tot een smeuïge massa. Kruid met peper en zout en cayenne.

  3. Concasseer de gepelde tomaten grof en hak de olijven fijn.

  4. Spoel de aubergines en snijd ze in plakken van ½ cm. Quadrilleer ze op een grillpan en besprenkel ze met olie. Kruid met peper en zout.

  5. Snijd de aardappelen in dikke plakjes en bak ze goudbruin in olijfolie.

  6. Bak de tonijnsteaks in boter en kruid ze met peper en zout. Gaar ze eventueel verder in een warme oven. De vis mag nog rauw zijn vanbinnen.

  7. Verwarm alle groenten kort en krachtig in olijfolie : aardappelen, tomaten, olijven en rucola. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje witte wijnazijn.

  8. Bestrijk de aubergines met wat kikkermousse en verdeel ze over de borden. Verdeel het slaatje over de aubergines en schik er de tonijn bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.