Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Stoofvlees van everzwijn met aardappelkroketten

Ingrediënten :

De Marinade

De Stoofpot

Bereiding :

  1. Kuis het vlees op en snij het in stukken van 3 cm.

    Maak de marinade : kuis en was de groenten en snij ze in gelijke mooie stukken van 1 cm. Meng alles en giet het over het vlees. Roer stevig en laat 1 nacht marineren.

  2. Haal het vlees uit de marinade en bak het mooi bruin in hete boter. Gebruik kleine porties om het zooien tegen te gaan, kruid met peper en zout. Doe het vlees in een kookpot en roer er 1 el bloem door, deglaceer de pan met witte porto en doe het bakvocht bij het vlees alsook de marinade en vleesbouillon. Laat de bereiding rustig koken gedurende 1 uur.

  3. Haal het klokhuis uit de appel en snijd die in twee. Doe op elke halve appel een el bruine suiker en een klompje boter. Plaats gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Spoel de veenbessen en verwarm ze in rode wijn, suiker, vanillesuiker en enkele druppels citroensap

  5. Giet de everzwijnstoverij door een zeef en werk de saus af met tomatenpuree, rode wijnazijn, aalbessenconfituur en peterselie. Bind de saus, wanneer nodig, met bruine roux. Doe enkel het everzwijnvlees terug in de saus en verwarm opnieuw. Smaak af.

  6. Serveer het stoofvlees met een appelgarnituur en aardappelkroketten.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.