Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Thaise kipsaté met pindasaus en komkommersla

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en doe ze samen met de kippenkruiden, de sesamolie, de olijfolie en het lookpoeder in een grote kom.

  2. Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een steelpan en stoof de look, de sjalot en een fijngesneden chilipeper erin aan.

  3. Voeg de pindakaas, de bruine suiker, de kokosmelk en een scheutje vissaus toe en breng de saus aan de kook. Laat vervolgens verder pruttelen.

  4. Snijd de komkommers in ringen en doe ze in een kom, evenals de fijngesneden chilipeper en sjalot.

  5. Pers er het sap van een limoen bij, gevolgd door een flinke scheut vissaus. Voeg er een lepel suiker aan toe en meng alles goed onder elkaar en laat wat trekken.

  6. Haal de pindasaus van het vuur en doe ze in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg het sap van de citroen eraan toe en mix nog eens.

  7. Meng voor de marinade de ketjap manis, de sriracha, de ketchup en het sap van de limoen onder elkaar in een kom.

  8. Rijg het kippenvlees op satéprikkers en leg het vlees op de hete grill. Draai het vuur rechtstreeks onder de satés uit en laat het vlees even garen.

  9. Draai de satés om en lak de saté aan beide kanten met het marinade van ketjap manis, sriracha en ketchup.

  10. Zet de pindasaus op een plank. Schep de komkommersla in een kom en zet ze bij de pindasaus. Haal de satés van de bbq en serveer ze bij de pindasaus en de komkommersla. Werk de satés af met wat sesamzaadjes.

Noot

Het recept is te bekijken op:

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/thaise-kipsate-met-pindasaus-en-komkommersla

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.