Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mexicaanse tortilla’s (of Nacho’s of Dorito’s) uit de oven

Omschrijving

Makkelijke hartige snack van tortilla-chips met tomaat, avocado en mais onder lekker veel gegratineerde kaas, een topper of elk feestje!  Kan ook als hapje bij het aperitief.  Serveer het dan op een klein bordje.

Deze ovenschotel valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. Serveer als borrelhap, verwen jezelf met een snack of eet de tortilla’s gewoon als avondeten! 

Je kan het klaarmaken met tortilla's, nacho's of dorito's.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Giet de tomatenblokjes af en pel en snijd de helft van de rode ui in ringen en de andere helft fijn.

  3. Doe de helft van de tortilla-chips in een ovenschaal en strooi hier de helft van de kaas overheen.

  4. Snijd de rode peper fijn.

  5. Doe vervolgens de rest van de tortilla-chips in de ovenschaal en verdeel de rode ui-ringen, de helft van de rode peper en alle tomatenblokjes over de tortilla-chips.

  6. Strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel en zet 'm gedurende 7 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

  7. Pers de halve limoen uit boven een kommetje en voeg de rest van de rode peper, de rest van de ui en een flinke snuf peper en zout toe.

  8. Schil en prak de avocado en voeg ook toe aan het limoensap.

  9. Haal de tortilla-ovenschotel uit de oven en laat kort afkoelen.

  10. Schep vervolgens de guacamole en zure room op de tortilla's en aanvallen maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.