Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Griekse pasta met tonijn

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de Griekse pasta gedurende 15 min. gaar in gezouten water, giet af en laat schrikken.

  2. Laat de tonijn uitlekken, snijd de sjalotten zeer fijn en de mozzarella in kubusjes van 5 m.

  3. Meng de pasta, tonijn, sjalotten, mozzarella, basilicum en roer goed om. Breng op smaak met rode pesto, oregano, tabasco en peper en zout.

  4. Neem een klein bordje en leg een toefje salade in het midden.

  5. Maak een mooie quenelle pasta en leg die op de salade.

  6. Meng 5 el olijfolie met 1 el balsamico en druppel dit over het gerecht.

  7. Werk af met Parmezaan schilfers en één draai van de pepermolen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.