Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tonijn met citroen op de barbecue

Tonijn met citroen op de barbecue

Ingrediënten :

Voor de Marinade

Bereiding :

  1. Pel en snipper de sjalotjes met knoflook.

  2. Meng de knoflook met sjalotjes, olijfolie, zout, citroensap en 3 eetlepels koriander tot een marinade.

  3. Leg de tonijnmoten in een lage schaal en schenk de marinade erover.

  4. Laat de tonijn afgedekt 1 uur in de ijskast marineren en keer ze halverwege de marineertijd.

  5. Verwarm de barbecue en rooster de tonijnmoten 5 minuten aan elke kant.

  6. Garneer met de resterende koriander en partjes citroen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.