Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Fruitige balletjesbrochette

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. - Snij de gehaktballen in 4 en de halve perziken in 2.
    - Laat de noordkrieken uitlekken en vang het sap op.

Bereiding:

  1. Steek de kwartjes gehaktbal afwisselend met een stuk perzik op een brochettestokje.

  2. Smelt de Luikse siroop enkele seconden in de microgolfoven en meng met de olijfolie.

  3. Strijk de brochettes in met deze mengeling.

  4. Breng het sap van de noordkrieken aan de kook en laat inkoken tot een stroperige saus. Voeg de noordkrieken toe en breng het sap van de noordkrieken aan de kook en laat inkoken tot een stroperige saus. Voeg de noordkrieken toe 

  5. Verwarm de brochettes 3 à 5 min. op een matig warme grill en draai regelmatig om.

  6. Verwarm de krieken lichtjes op een hoek van de barbecue. Of serveer ze koud.

Afwerking:

  1. Dien op met pasta.

Noot

Begeleidende wijn:

Cuvée Charles Mock - La Clape A.C. Coteaux du Languedoc

Begeleidende bier:

Vedette extra blond

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.