Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lenteratatouille op de barbecue

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. - Snij de kerstomaten in 2.
    - Snij de andere groenten in hapklare stukjes en kook ze elk apart 5 à 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
    - Verdeel de gekookte groenten over aluminium schaaltjes en besprenkel telkens met 2 eetl. olijfolie met basilicum. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

Bereiding:

  1. Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie en verwarm 10 min. op de barbecue. Verwijder de aluminiumfolie en voeg de halve kerstomaten toe. Meng alles goed en laat nog even verwarmen.

  2. Voeg op het einde van de bereiding nog 2 eetl. fijngesnipperde groene kruiden toe per schaaltje.

Tip:

  1. Deze lenteratatouille is heerlijk bij vlees of vis op de barbecue.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.