Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tomaat-mozzarella met rauwe ham

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de tomaten en snijd ze in zeer dunne schijfjes. Snijd ook de mozzarella in dunne schijfjes, gebruik een scherp mes.

  2. Strooi grof zeezout en gemalen peper op 4 borden en leg er, om en om, een sneetje tomaat en een sneetje mozzarella op. Doe dit tot de cirkel rond is. Kruid nogmaals.

  3. Verdeel de groene pesto over het gerecht en strooi er Parmezaan schilfers en fijngesneden basilicum over.

  4. Draai de rauwe ham sierlijk en leg die in het midden van het bord. Werk af met enkele takjes notensalade en een streepje ingekookte balsamico.

  5. Dien het gerecht zeer koud op

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.