Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tomatensoep met balletjes

Ingrediënten :

De garnituur

Bereiding :

  1. Ui, wit van prei, selder, wortel en aardappel spoelen en in grove stukken snijden.

  2. De grove groenten aanstoven in boter zonder te kleuren.

  3. Bevochtig met 1 l vleesbouillon en voeg het kruidenboeket te.

  4. Snijd de soeptomaten in willekeurige stukken en voeg ze bij de soep.

  5. Laat gedurende  30 min. zachtjes gaarkoken.

  6. Kruid het gehakt met pezo en oregano. Draai er kleine ronde balletjes van (met propere handen). Kook de balletjes 3 min. in vleesbouillon. Schuim de bouillon af en giet deze bij de soep.

  7. Verwijder het kruidenboeket, mix de soep en passeer ze door een zeef (niet verplicht)

  8. Snijd 2 tomaten in 4 en haal er de pitjes uit. Maak blokjes van het vruchtvlees en gebruik die als garnituur in de soep. Voeg de balletjes toe en smaak af met peper en zout.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.