Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Toast champignon met gebakken kwartel en Roquefort

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak een basissaus : bak de karkassen van de kwartels bruin en doe er een fijngesneden sjalotje bij en een snuifje rozemarijn. Blus met de rode porto en doe er vleesbouillon bij. Zorg ervoor dat de karkassen onder vocht staan en laat voor de helft inkoken.

  2. Bak de champignons samen met look en peterselie in boter, kruid met peper en zout. Houd de champignons warm. Toast 4 sneetjes brood.

  3. Kruid de kwartels, bak ze mooi bruin en gaar de pootjes gedurende 8 min. en de borstfilets gedurende 4 min. in de oven op 180°.

  4. Deglaceer de pan met de basissaus en passeer deze door een vergiet, doe er Roquefortkaas bij. Laat nog wat inkoken en roer er aan het einde een tl koude boter door om een mooie glanzende saus te bekomen.

  5. Plaats een toast in het midden van een bord, leg er de champignons met daarboven de kwartel op en giet er de saus rond. Versier met een takje groen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.