Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Toast met roerei en gerookte zalm

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de sjalotten zeer fijn en doe er olijfolie en azijn over. Kruid met peper en zout. (doe dit bij voorkeur de dag voordien)

  2. Toast het brood in de oven onder de grill of bak het in de pan met wat boter.

  3. Meng de eieren met room en peper en zout en bak ze al roerend tot ze gaar en smeuïg zijn. Laat de kookpot niet te lang op het fornuis staan, de eieren drogen uit.

  4. Leg op een warm bord een toast met daarop de roereieren en een sneetje zalm. Overgiet met een lepel vinaigrette en werk af met de preischeuten. Zet ernaast een torentje salade.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.