Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tiramisu van kaas en perziken

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat de perziken uitlekken (houd het vocht) en snij ze in blokjes van 1 cm. Klop de suiker, vanillesuiker, mascarpone en roomkaas tot een smeuïge massa. Meng er de perzikblokjes onder.

  2. Klop het eiwit stijf en spatel dat onder het mengsel.

  3. Meng likeur, ½ dl perzikensiroop, sinaasappelsap met de verkruimelde boudoirs en verdeel dit over 4 glazen. Verdeel daar het kaasmengsel over en laat dit opstijven in de koelkast.

  4. Werk het gerecht af met bresiliennenootjes, chocoladeschilfers en een koekje

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.