Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Strüdel van appel en peer met rozijnen en walnoten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Zet de rozijnen te week in 3 el rum.

  2. Schil de peren en de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in gelijke blokjes.

  3. Laat de suiker carameliseren in een antiaanbakpan en voeg er boter aan toe, voeg er de appel- en peerblokjes aan toe en laat voorzichtig carameliseren. Hak de noten middel grof.

  4. Leg het filodeeg open en snijd het middendoor. Bestrijk één helft met notenolie (gebruik een borsteltje), bestrooi lichtjes met kaneel en leg er een tweede laagje boven. Doe het een tweede maal.

  5. Meng de appel en peer met de uitgeperste rozijnen en de gehakte walnoten en schik ze op ongeveer 1/3 van de rand van het filodeeg. Rol het deeg nu stevig op en bestrijk de buitenkant met notenolie.

  6. Bak de strüdels af op boterpapier in een voorverwarmde oven op 185° c. gedurende 12 min. of tot wanneer ze goudbruin zijn van kleur.

  7. Bestrooi ze met bloemsuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.