Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tiramisu

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel (ruban). Gebruik de keukenrobot Doe er 4 el Amaretto bij en roer er de mascarpone onder. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de mengeling.

  2. Maak met de oploskoffie een kop sterke koffie en doe er 2 el Amaretto bij. Haal de lange vingers één voor één door de koffie en bedek er mee de bodem van een diepe vorm.

  3. Giet er een deel van het mascarponemengsel over en schik er opnieuw gedregde koekjes op. Doe de rest van de mascarpone erop en laat alles opstijven in de koelkast.

  4. Verdeel in porties en strooi er een beetje cacaopoeder over. Geef er een kleine fruitgarnituur bij.

Tip

  1. Om de taart stevig te maken weken we 3 gelatineblaadjes in koud water en lossen we die op in een beetje lauwe room die we op zijn beurt bij de mascarpone voegen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.