Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Suprême van parelhoen op grootmoeders wijze met aardappelflensjes

Ingrediënten :

De Aardappelflensjes

Bereiding :

  1. Kruid de parelhoenbillen met pezo en bak ze mooi bruin in boter (voorzichtig met opspattend vet). Snijd de billen in 2 wanneer ze te groot zijn.

  2. Haal de billen uit de pan en bak de spekreepjes (in 2 gesneden), de zilveruitjes en de champignons in boter in dezelfde pan. Giet alles door een zeef en laat het overtollige vet uitlekken. Doe alles terug in een kookpot en giet er 3 dl vleesbouillon bij. Laat op een zacht vuurtje een 10-tal min. gaarstoven.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in reepjes (julienne) van 3 mm. Blancheer ze kort in gezouten water en laat schrikken. Bereid het pannenkoekenbeslag en meng er de uitgelekte reepjes onder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de pannenkoeken op een zacht vuur bij voorkeur in een anti-aanbak-pan.

  4. Verdeel de parelhoenbillen over 4 borden, dik de saus met bruine roux en doe er fijngehakte peterselie bij. Rol de aardappelflensjes op of snij er vormen uit

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.