Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Struisvogelfilet met dauphine-aardappelen, puree van wortelen met erwtjes

Ingrediënten :

Het Soezenbeslag

Bereiding :

Het soezenbeslag

  1. Melk met boter, zout en suiker zachtjes tot tegen het kookpunt brengen tot de boter gesmolten is

  2. De gezeefde bloem in één keer toevoegen en goed mengen met een spatel.

  3. Blijven mengen tot het van de bodem loskomt en een bal vormt.

  4. Laat het deeg eventjes afkoelen en roer er stevig 1 ei door. Het ei moet volledig in het deeg opgenomen zijn.

De Aardappelen

  1. Kook 500 g aardappelen in gezouten water en maak er puree van met een klontje boter, 1 eidooier, peper en zout en nootmuskaat. (Geen vloeistof)

  2. Meng 2/3 aardappelen met 1/3 soezenbeslag en draai er mooie qeunellen van. Laat ze afkoelen op boterpapier.

De Basissaus

  1. Maak een basissaus door fijngesneden (ringen) sjalotten aan te stoven in boter. Blus die met rode wijn en 2 dl vleesbouillon. Laat tot de helft inkoken.

De Wortelen

  1. Kook de wortelen en 1 aardappel gaar en stamp er puree van. Kruid met peper en zout, tijm en een snuifje suiker. Doe er de erwtjes bij en verwarm het geheel.

Het Struisvogelvlees

  1. Bak de struisvogelfilets in hete boter volgens bakwijze. Blus de pan met de basissaus en dik ze eventueel met bruine roux.

De Dauphine-aardappelen

  1. Frituur de dauphine-aardappelen in 180°c. tot ze mooi bruin zijn. Bak er niet te veel tegelijk. 

Afwerking

  1. Serveer ze met de wortelpuree en de struisvogelfilet. Overgiet met saus.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.