Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Stoofvlees op Vlaamse wijze

Ingrediënten :

De Mayonaise

Bereiding :

  1. Bak het stoofvlees donkerbruin in boter. Snij de ui in brunoise en voeg die er aan toe. Laat samen nog wat verder aanbakken tot de ui ook bruin wordt. Kruid met peper en zout, bestrooi met bloem en laat lichtjes uitdrogen.

  2. Overgiet alles met het bruin bier en laat de braadsappen los koken. Doe er vleesbouillon en een kruidenboeket bij. Smeer twee sneetjes brood (verwijder de korst) in met mosterd en leg het op het stoofvlees.

  3. Laat alles ongeveer 1 uur gaar sudderen en breng op smaak met peper en zout. Dik eventueel met bruine roux

  4. Bereid de aardappelen naar keuze.

  5. Kuis de salade, snij de tomaten in partjes, maak een mayonaise en snij het halve teentje look fijn. Doe alles samen in een kom en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.