Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pladijsrolletjes met aromaten-saffraan saus

Ingrediënten :

De Visfumet

Bereiding :

  1. . Maak eerst een visfumet : Versnijd ui, selder en champignons en doe ze samen met de visafval in een kookpot. Bevochtig met water en wijn, doe er een kruidenboeket bij samen met citroen. Kruid met zout en 10 peperbollen. Laat gedurende 1 uur zachtjes trekken en steek alles door een punt zeef.

  2. Maak van de groenten een fijne brunoise en kook die beetgaar in gezouten water. Laat de groentjes schrikken in koud water om de kleur te behouden.

  3. Bereid de aardappelen naar keuze.

  4. Laat 3 dl visfumet samen met 3 dl room inkoken tot de gewenste dikte en doe er de aromaten (fijne groentjes) bij. Smaak af met peper en zout en doe er saffraan bij. Concasseer een tomaat.

  5. Kuis de filets en rol ze op of plooi ze dicht. Pocheer ze (tegen het kookpunt) in de visfumet gedurende 5 minuten. Houd ze warm.

  6. Leg de filets in het midden van een warm bord, omring ze met aardappelen en giet er de saus over. Verdeel er de tomatenblokjes over en versier met wat groen

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.