Stoofpotje van kip met appel, cider en rozemarijn

Stoofpotje van kip met appel, cider en rozemarijn

Voorbereidingstijd 15 min Kook- of Baktijd 50 min Totale tijd 1 hr 5 mins

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedruppel een ovenschaal met de olijfolie.

  2. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en kruid ze met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout. Pel de knoflookteentjes en leg ze bij in de ovenschaal.

  3. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in partjes. Leg ze bij in de ovenschaal. Leg er ook de takjes rozemarijn bij en overgiet alles met de cider.

  4. Zet de ovenschaal zo’n 50 minuten in de oven tot de kip volledig gaar is.

Noot

Gebruik voor dit stoofpotje appelen die hun stevigheid niet verkiezen.  Een Jonagold is hier bvb. perfect voor.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *