Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Stoofpotje van kip met appel, cider en rozemarijn

Voorbereidingstijd 15 minuten Kook- of Baktijd 50 minuten Totale tijd 1 uur 5 minuten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedruppel een ovenschaal met de olijfolie.

  2. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en kruid ze met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout. Pel de knoflookteentjes en leg ze bij in de ovenschaal.

  3. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in partjes. Leg ze bij in de ovenschaal. Leg er ook de takjes rozemarijn bij en overgiet alles met de cider.

  4. Zet de ovenschaal zo’n 50 minuten in de oven tot de kip volledig gaar is.

Noot

Gebruik voor dit stoofpotje appelen die hun stevigheid niet verkiezen.  Een Jonagold is hier bvb. perfect voor.

Sleutelwoorden: Kip, kippenbout, Appel, Cider
Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.