Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Koude Plattekaastaart met fruit

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de plattekaas met de melk en de suiker.

  2. Warm het sap van de ananas op.  Week de gelatine in koud water en meng de weke gelatine met het sap.  Voeg de plattekaas toe aan het mengsel.

  3. Voeg aan de room een zakje vanillesuiker toe en klop de room stijf.  Meng ook dit bij het plattekaas-mengsel.

  4. Sij de ananas-schijven in stukjes en leg ze onder in de bakvorm.  Overgiet het fruit met het plattekaas-mengsel.  Leg de koekjes bovenop de taart.

  5. Plaats alles minstens 6 uur in de koelkast tot het volledig opgesteven is.

Tip

  1. Je kan ook ander fruit (aardbeien, frambozen, stukjes perzik of abrikoos) gebruiken.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.