Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Spaghetti met scampi en tomaat

Omschrijving

Heerlijk deze spaghetti met scampi en tomaat! Hij is echt heel makkelijk en snel te bereiden… op minder dan een half uur had ik hem op tafel, perfect voor tijdens de week. Bovendien is het een echt smaakbommetje, dus ook om te serveren als er vrienden komen eten is deze een serieuze kandidaat! Geef er desgewenst een groene salade bij, besprenkeld met olijfolie en balsamico azijn.

Ingrediënten:

Bereiding :

  1. Doe de scampi’s in een ruime kom en meng ze met zout, zwarte peper  en 2 theelepels paprikapoeder. Voeg een scheut olijfolie toe, roer goed om en zet even apart in de koelkast.

  2. Kook de spaghetti in een grote pot met licht gezouten water. Giet af en bewaar 2 kopjes van het kookvocht.

  3. Verhit intussen wat olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Doe de scampi’s erin in een enkele laag en bak ze gedurende 1 minuut. Draai ze om en bak de andere kant gedurende 1 minuut. Haal de scampi’s uit de pan.

  4. Zet het vuur lager en smelt nu een klontje boter in dezelfde pan. Voeg de knoflook en de sjalot toe, fruit ongeveer 2 minuten. Voeg de kerstomaten toe, bak ze ongeveer 3 minuten of tot de tomaten beginnen te barsten. Blus met de witte wijn en schraap de aanbaksels los van de bodem met een houten lepel. Voeg dan de tomatenpassata toe samen met peper, zout, en paprikapoeder. Voeg een beetje kookvocht toe als de saus te dik is. Laat nog een drietal minuutjes doorkoken.

  5. Roer de spaghetti erdoor, voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe, en leg de scampi’s terug in de pan. Roer alles nog even door elkaar en laat kort doorwarmen.

  6. Verdeel de spaghetti over diepe borden, en werk elk bord af met een scheutje olijfolie, peterselie en wat parmezaanse kaas.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.