Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegratineerde macaroni puttanesca met tonijn

Omschrijving

Macaroni alla puttanesca. Oftewel letterlijk vertaald 'Macaroni op boerenwijze'. Ontstaan omstreeks het midden van de twintigste eeuw. Net als veel andere beroemde gerechten is ook deze waarschijnlijk ontstaan door creatief te zijn met de beperkte hoeveelheid aan ingrediënten die men in huis had. Als vis neem je het best tonijn omdat de smaken heel goed bij mekaar passen.

Ingrediënten

Bereiding :

  1. Laat de grill van de oven heet worden.

  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar.

  3. Laat de olijfolie heet worden in een pot. Pel de uien, snijd ze in repen en stoof ze aan in de olie. Plet en plet de look en laat mee stoven

  4. Snijd de selder in blokjes, snijd de ansjovisfilets fijn en stoof ze mee aan. Voeg er de kappertjes aan toe.

  5. Voeg de olijven toe, gevolgd door de tonijn en de kerstomaatjes. Laat even meestoven.

  6. Kruid de groenten met de oregano en voeg er de witte wijn aan toe. Laat de witte wijn bijna volledig wegkoken. Voeg vervolgens de chiliflakes, de tomatenblokjes en de passata toe.

  7. Schep de mascarpone in de saus en meng alles goed onder elkaar.

  8. Breng de saus op smaak met de cayennepeper, het zout en het gerookt paprikapoeder.  Meng de gare pasta onder de saus.

  9. Schep het geheel in een ovenschaal en strooi er de gemalen mozzarella over. Laat nog een tiental minuten gratineren onder de hete grill en serveer.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.