Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Roggevleugeltje gebakken met kappers en citroen

Ingrediënten:

Bereiding:

Video
Uit Aan

 1. Snijd de sjalot, de ui, de prei en de selder in grove stukken. Doe de groenten in 1 liter kokend water. Voeg laurier en peperbolletjes toe. Laat 15 minuten trekken op een matig vuur.

 2. Schil de aardappelen en snijd ze in tonnetjes. Kook ze gaar in gezouten water.

 3. Dep 2 eetlepels kappertjes droog tussen keukenpapier. Meng ze door 1 eetlepel bloem en verwijder de overtollige bloem. Doe de gebloemde kappertjes nu in een kommetje met volle melk. Giet door een zeef en doe de kappertjes opnieuw in de bloem. Verwijder opnieuw de overtollige bloem en frituur ze vervolgens op 180 graden in een zeefje gedurende een minuutje. Laat ze ten slotte uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout en laat afkoelen.

 4. Pel de citroen à vif.

 5. Smelt een klontje boter in een pan. Kruid de rogvleugels met peper en zout. Bloem ze en bak ze vervolgens goudbruin. Zet de vis vervolgens 5 à 6 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.

 6. Giet de aardappelen af en meng ze met een klontje gesmolten boter, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, een snuifje nootmuskaat en zout.

 7. Giet de bouillon door een zeef.

 8. Haal de vis uit de oven en leg op een bord. Gebruik de boter waarin de rog is gebakken als basis voor de saus. Voeg hier de partjes citroen, fijngehakte peterselie, fijngehakte kappertjes en enkele lepeltjes van de groentebouillon aan toe.

 1. Serveren:

  Schik de rog en de aardappeltjes mooi op een bord. Werk af met de saus van boter en kappertjes en de gefrituurde kappertjes. 

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.