Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rozijnenbrood 4

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Meng de bloem, melkpoeder, suiker, water, ei en gist gedurende 2 minuten. Indien je geen melkpoeder gebruikt, het water vervangen door melk. Begin met 210 ml. Als het deeg te droog wordt dan extra water/melk toevoegen. Het deeg moet redelijk soepel zijn.

  2. Na 2 minuten rustig mengen, het zout toevoegen en nu 5 minuten stevig kneden.

  3. Als het deeg bijna klaar is, de boter (op kamer temperatuur) toevoegen en stevig kneden tot de boter volledig is opgenomen. Daarna de rozijnen toevoegen en kneden tot deze goed in het deeg zijn gemengd.

  4. Bestrooi het deeg met een weinig bloem en laat het nu ca 20 minuten op kamertemperatuur onder plastic en daarboven een keukenhanddoek, rijzen. 

  5. Druk het deeg plat en geef het de vorm van het bakblik.  Bestrijk het bakblik met een weinig boter en leg het deeg erin.

  6. Het deeg nu 45 minuten laten rijzen. Op ¾ van de tijd, het deeg insnijden en verder laten rijzen.

  7. Verwarm de oven, liefst met boven en onder warmte, voor op 200°C

  8. Bak het brood nu in 35-40 minuten mooi bruin. Als het brood met ei wordt afgestreken, dan opletten dat het brood niet te bruin wordt. De baktijd wel aanhouden, maar misschien de oven iets minder temperatuur geven.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.