Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten :

Evetueel ook...

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snij de groenten in kleine stukjes.

Bereiding

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat er al roerend de gesnipperde ui en knoflook glazig in stoven.

  2. Voeg de rest van de groenten toe en laat op een zacht vuur afgedekt ± 4 min. stoven.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt tot het korrelig is (druk uiteen met een vork).

  4. Voeg het gehakt, het tomatenconcentraat en de gepelde tomaten toe aan de gestoofde groenten en roer om. Kruid met peper, zout en cayennepeper, en naar wens met andere kruiden.

  5. Dek af en laat 1 u zachtjes sudderen. Voeg tussendoor eventueel een scheutje kippenbouillon of rode wijn toe.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.