Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

parelhoenpapillot kruidig gemaakt

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

 1. - Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien.
  - Maak de kruidenpasta: snij het verse basilicum grof, snij de lente-uitjes in stukjes en snij de peterselie fijn. Hou de helft van het basilicum apart, maar doe de rest in een hoge beker of blender, samen met de lente-uitjes, de peterselie en 2 koffiel. olijfolie. Mix tot een kruidenpasta. Kruid met peper en zout, voeg de dragon en het gedroogde basilicum toe en mix nogmaals.
  - Smeer de parelhoenfilets aan alle zijden goed in met de kruidenpasta, leg elke filet op een stuk aluminiumfolie en sluit de papillot.
  - Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Verdeel er het overgebleven vers basilicum, het geperste knoflookteentje en 2 koffiel. olijfolie over. Kruid met peper en zout.
  - Snij de gerookte ham in fijne reepjes.

Bereiding

 1. Kook de aardappelen in de schil: schrob ze goed schoon en kook ze ± 20 min. in lichtgezouten water.

 2. Schuif de papillotten en de ovenschaal met tomaten in de oven op 200 °C en laat 15 min. bakken. Haal de tomaten uit de oven en hou ze warm onder een vel aluminiumfolie.

 3. Laat de papillotten nog 5 à 7 min. In de oven tot ze helemaal gaar zijn.

De Afwerking

 1. Open de papillotten en bestrooi ze met enkele reepjes gerookte ham. Serveer met de tomaten en aardappelen in de schil.

Tip:

 1. - U kan aardappelen in de schil ook koken in de microgolfoven. Maak ze goed schoon, hou vochtig en schik in een ovenschaal. Doorprik enkele keren met een vork en dek af. Laat in 10 min. Gaar worden (voor 4 aardappelen). Laat nog enkele minuten nagaren alvorens op te dienen.
  - Bakt u de papillotten op de barbecue, matig dan het vuur. Doe er een tweede vel aluminiumfolie rond, zodat u voor het opdienen de buitenste folie kan wegdoen en een propere papillot op de borden kan leggen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.