Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kabeljauwfilet met sjalotjes en paprikaroom

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Snij de halve citroen in schijfjes.
    - Snij de sjalotten in fijne ringetjes.

Bereiding

  1. Leg op elk diepgevroren stuk kabeljauw een schijfje citroen en kruid met peper en zout. Schik op een rooster boven een brede pan kokend water waaraan u 1/2 blokje visbouillon toegevoegd hebt. Dek af en laat ± 12 min. Gaar stomen (afhankelijk van de dikte).

  2. Breng intussen 2 dl water aan de kook met 1/2 blokje visbouillon. Doe er de ringetjes sjalot bij en laat tot 3/4 inkoken. Voeg de lichte room en de paprikatapenade toe en laat nog 2 min. Inkoken tot een lichtgebonden sausje. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

  1. Dien op met natuuraardappelen en gestoofde boontjes.

Tip:

  1. In plaats van ze te stomen, legt u de stukken vis in een microgolfschaal met een scheutje visbouillon. Laat afgedekt gaar worden op volle kracht gedurende ± 12 min.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.