Rosbief met olijfjessaus en rozemarijnaardappeltjes

Rosbief met olijfjessaus en rozemarijnaardappeltjes

Ingrediënten :

Het vlees

De Rozemarijn-aardappeltjes

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Snij de olijven in schijfjes.
    - Boen de krielaardappelen schoon.

Bereiding

  1. Leg de krieltjes in een brede ovenschotel en besprenkel met de olijfolie en de rozemarijn. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende ± 35 min. Schep tussendoor eens om, zodat de aardappeltjes goed bedekt zijn met de kruiden en de olie. Bestrooi met wat zout.

  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin op een hevig vuur. Haal de rosbief uit de pan en leg in een ovenschotel. Kruid het vlees aan alle kanten met Mixed Pepper van de molen en druk de peper er goed in. Maak de braadresten los met 1,5 dl water, laat even koken en giet bij het vlees.

  3. Schuif de rosbief ook in de oven bij de aardappeltjes gedurende ± 25 min. (iets meer als u beter doorbakken vlees wil). Haal uit de oven, bestrooi met zout en laat de rosbief 5 min. rusten, zodat de sappen zich goed verdelen in het vlees.

  4. Doe het braadvocht van het vlees opnieuw in de braadpan en voeg de tomatenpuree en de schijfjes olijf toe. Laat de saus even koken en voeg de lichte room toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

  1. Snij de rosbief in sneetjes. Lepel er wat tomatensaus met olijfjes over en serveer met de rozemarijnaardappeltjes. Geef er gestoofde venkel of prinsessenboontjes bij.

Tip:

  1. De lichte room maakt de saus smeuïger, maar u kan ze ook weglaten.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *