Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rosbief met olijfjessaus en rozemarijnaardappeltjes

Ingrediënten :

Het vlees

De Rozemarijn-aardappeltjes

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Snij de olijven in schijfjes.
    - Boen de krielaardappelen schoon.

Bereiding

  1. Leg de krieltjes in een brede ovenschotel en besprenkel met de olijfolie en de rozemarijn. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende ± 35 min. Schep tussendoor eens om, zodat de aardappeltjes goed bedekt zijn met de kruiden en de olie. Bestrooi met wat zout.

  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin op een hevig vuur. Haal de rosbief uit de pan en leg in een ovenschotel. Kruid het vlees aan alle kanten met Mixed Pepper van de molen en druk de peper er goed in. Maak de braadresten los met 1,5 dl water, laat even koken en giet bij het vlees.

  3. Schuif de rosbief ook in de oven bij de aardappeltjes gedurende ± 25 min. (iets meer als u beter doorbakken vlees wil). Haal uit de oven, bestrooi met zout en laat de rosbief 5 min. rusten, zodat de sappen zich goed verdelen in het vlees.

  4. Doe het braadvocht van het vlees opnieuw in de braadpan en voeg de tomatenpuree en de schijfjes olijf toe. Laat de saus even koken en voeg de lichte room toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

  1. Snij de rosbief in sneetjes. Lepel er wat tomatensaus met olijfjes over en serveer met de rozemarijnaardappeltjes. Geef er gestoofde venkel of prinsessenboontjes bij.

Tip:

  1. De lichte room maakt de saus smeuïger, maar u kan ze ook weglaten.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.