Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Soepje van rode vruchten met gebrande merengue

Ingrediënten :

De Marinade

Bereiding :

  1. Maak een marinade : meng daarvoor alle ingrediënten. Verwarm het water tot de suiker is opgelost. Halveer het vanillestokje en haal de zaadjes eruit. Zaadjes + stokje worden gebruikt. De citroen uitpersen.

  2. Laat het fruit minimum 1 uur marineren in het vocht (het zachte fruit houden we tot bij het opdienen).

  3. Klop het eiwit half stijf en doe er suiker bij, klop verder tot het schuim in de pot blijft hangen wanneer men die omdraait.

  4. Vul 4 glazen met fruit en giet er het vocht bij. Werk af met een laagje eiwitschuim. Gebruik een bunsenbrander om de bovenkant lichtjes te bruinen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.