Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Siroop van mandarijntjes met vanille-ijs

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de mandarijntjes en maak de partjes los. Snijd de pel van een halve mandarijn in een fijne julienne. Laat het appelsiensap, suiker en julienne gedurende 30 min. zachtjes inkoken (met maïzena gaat het vlugger) tot siroop en doe er de partjes bij. Laat nogmaals goed koken en werk af met een scheutje likeur en enkele druppels citroensap.

  2. Bruin de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Roer regelmatig; ze verbranden vlug.

  3. Verdeel de siroop over 4 warme diepe borden. Schep 4 bollen vanille-ijs, haal ze door de amandelschilfers en leg ze in het midden. Versier met een takje munt. Serveer onmiddellijk.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.