Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Sinaasappelsoufflé

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Rasp de schil fijn van 1 sinaasappel en kook dat in water. Giet door een fijne zeef en houd apart. Pers 3 sinaasappelen stevig uit.

  2. Week 2 gelatineblaadje in koud !! water. Los ze daarna op in 5 el warm sinaasappelsap.

  3. Doe de sinaasappelschil, het sap, 3 eidooiers en de suiker in een kom en klop alles op. Giet de opgeloste gelatine erbij.

  4. Klop de room half-stijf en roer die onder het mengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel die onder het mengsel.

  5. Leg een boterpapier in een taartvorm en stort het mengsel daarin of gebruik individuele schaaltjes. Laat alles opstijven in de koelkast. Strooi er gul chocola schilfers over.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.