Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Sabayon met Amaretto

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Doe de eidooiers, suiker, witte wijn en Amaretto samen in een kookpot en sla die eventjes los zodat de suiker oplost.

  2. Snij het assortiment fruit in kleine stukken. Bewerk de rand van een glas met een citroen en duw die in kristalsuiker. Vul de glazen met een beetje fruit doe er enkele druppels Amaretto over en leg er eventueel een bolletje ijs in.

  3. Sla met behulp van een klopper de sabayon stijf op een middelmatig vuur. Let op : de eieren mogen niet stollen. Haal desnoods de kom af en toe van het vuur. Verdeel de luchtige massa in de glazen en dien onmiddellijk op.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.