Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Roomijs met chocolade, kandijsiroop en banaan

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal het roomijs 10 min. vooraf uit de diepvries en meng die met bresiliennenootjes, chocolade en gebroken amandelkoekjes stevig door elkaar.

  2. Giet er de kandijsiroop over en schep die enkele keren om zodat de siroop nog zichtbaar blijft. Doe dit snel en plaats de mengeling zo vlug mogelijk weer in de diepvries.

  3. Pel de banaan en versnijd het andere fruit. Bak de amandelschilfers bruin in een anti-aanbak-pan.

  4. Leg de schijfjes banaan in het midden van een bord met daarop een bolletje ijs. Versier met de rest van het fruit en strooi er de amandelschilfers over. Geef er eventueel chocoladesaus en slagroom bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.