Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rijsttaart met slagroom

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het gekonfijte fruit in kleine blokjes en laat het weken in rum

  2. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Spoel de rijst en doe deze bij de melk met een snuifje zout en de suiker. Laat dit ongeveer 30 min. zachtjes koken onder een deksel. Roer af en toe.

  3. Laat de gare rijst wat afkoelen, voeg er dan al roerend 2 losgeklopte eieren aan toe, daarna ½ dl opgeklopte room en de gekonfijte vruchten.

  4. Beboter een taartvorm, leg er het bladerdeeg in en prik de bodem in met een vork. Doe de rijstpap erin, besprenkel met gesmolten boter en strooi er kristalsuiker over. Bak de taart 30 min. in een oven van 180° C.

  5. Dien lauwwarm of koud op met een toefje slagroom.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.