Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Soepje van courgette en kokos met pittige zoetwatergarnalen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de scampi’s, ontdoe ze van het darmkanaal en kruid ze met een pittige kruidenmix. Steek ze op een spiesje en houd ze apart.

  2. Spoel de courgettes en prei en snijd alles in middelgrote brunoise. Versnijd de gember. Breng de kippenbouillon aan de kook en doe de groenten en gember erbij. Laat alles een 15-tal min. gaarkoken. Voeg er na gaartijd de kokosmelk aan toe en mix de soep grondig.

  3. Snijd de champignons in schijfjes en kook ze gaar in de soep. Bak de scampi’s.

  4. Verdeel de soep over 4 warme borden of kommetjes. Plaats er telkens een spiesje bij. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.