Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Slaatje met geitenkaas, spekjes en honing

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Maak van het toastbrood kleine blokjes en bak ze bruin in boter. Houd apart.

  2. Maak een vinaigrette : meng de ingrediënten en kruid voldoende met peper en zout.

  3. Kuis en spoel de salade voorzichtig en meng die in een kom. Voeg daarbij dunne schijfjes rode ajuin, de kerstomaatjes in 2 gesneden en de vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  4. Bruin de pijnboompitten in een warme pan zonder boter.

  5. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in 10 maantjes. Bak deze kort en krachtig in hete boter. Breng aan het einde op smaak met suiker en honing. Houd warm.

  6. Snijd de spekreepjes fijn en bak ze met de geitenkaasjes bruin

  7. Schik de salade op een bord, verdeel er enkele frambozen over. Strooi er de pijnboompitten, krokantjes en de spekjes over en leg het geitenkaasje in het midden.
    Versier met een takje groen..

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.