Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampi’s met lookboter

Ingrediënten :

De Lookboter

Bereiding :

  1. Begin met de lookboter : snijd de sjalotten en look zeer fijn en hak de peterselie. Doe de boter (op kamertemperatuur) in een kom, samen met de ingrediënten. Roer alles goed om met een klopper of mixer. Kruid met peper en zout. Leg op aluminiumfolie een worstje boter en draai dit stevig dicht. Laat opstijven in de koelkast.

  2. Pel en ontdoe de scampi’s van hun darmkanaal. Snijd de ajuin en de look fijn en hak de peterselie. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snij die in blokjes.

  3. Doe alle ingrediënten samen in een kookpot en leg er enkele stukjes boter op. Kruid met peper en zout en laat dit rustig opwarmen tot de scampi’s gaar zijn.

  4. Serveer met een partje citroen, een takje groen en stokbrood.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.