Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

KKEN ROG, GEGLACEERDE ASPERGES, PARMEZAAN EN PESTO VAN RUCOLA

Slaatje van gebakken rog, geglaceerde asperges, Parmezaan en pesto van rucola

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm 0,5 dl olijfolie lichtjes en doe er 2 fijngesneden teentjes look bij. Laat minstens 2 uren trekken weg van het fornuis.

  2. Schil de witte asperges en breek het harde deel eraf. De groene asperges worden niet geschild, breek wel het harde deel eraf. Snijd de asperges in mooie lange staafjes.

  3. Snijd de korsten van het toastbrood en maak er kleine blokjes uit. Giet de olijfolie door een zeef in een braadpan en fruit hierin de broodkorstjes goudbruin. Pluk en spoel de salade.

  4. Mix de rucola, de gekonfijte look, Parmezaan en pijnboompitjes grondig. Doe er geleidelijk (koude) olijfolie bij tot je een gladde emulsie krijgt.

  5. Bak de in stukken gesneden roggevleugel mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de asperges.

  6. Meng de salade met balsamico en een scheutje olijfolie. Doe er de broodkorstjes en peper en zout bij.

  7. Maak een mooi torentje van de salade, leg de asperges errond en verdeel de roggevleugel erboven. Giet er enkele druppels pesto over. Werk af met Parmezaan schilfers en een takje verse basilicum.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.