Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Steak ‘Archiduc’ met sla en frietjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de saus : snijd de champignons in schijfjes of blokjes en bak die stevig aan op een hoog vuur. Flambeer ze met whisky en doe er witte wijn, vleesbouillon en room bij.

  2. Breng de salade op smaak met een vinaigrette en snij de tomaten in partjes. Snij frieten van de aardappelen en bak die een eerste maal op 160° C.

  3. Bak het vlees mooi bruin in boter en kruid met peper en zout. Vergeet de bak wijze niet. Haal het vlees uit de pan en giet er de afgewerkte saus in en laat die inkoken tot gewenste dikte. Bak de frietjes krokant in een friteuse van 180°C.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.