Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Sint-Jacobsvruchten op een knapperig groentebedje

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de sjalot en snipper hem fijn.

  2. Schil de worteltjes en snij ze in staafjes

  3. Snij de prei in ringetjes.

  4. Roerbak de groenten samen in 3 tot 5 minuten beetgaar in olie.

  5. Bestrijk de sint-Jacobs vruchten rondom lichtjes met olie en kruid ze met peper en zout.
    Rooster ze 3 tot 5 minuten aan elke kant.

  6. Verdeel de Sint-Jacob vruchten en de groenten over voorverwarmde borden.

  7. Lepel er een likje gekoelde kruidenvinaigrette bij.

Tip

  1. Lekker met warme toast.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.